Jäsenkirje 14.9.2020


SYYSKAUDELLA TAPAHTUU                                             14.9.2020

Hyvät Helsingin yhdistyksen jäsenet!

Vaikka korona ei ole kadonnut, Aurorankatu on jälleen auki ja Helsingin yhdistys on herännyt eloon.  Kulttuuritapahtumamme ovat myös alkaneet, ensimmäisenä oli 10.9. nähty Covid fan tutte -ooppera. Feministinen keskustelupiiri kokoontui jo 7.9, bridgekerho ja Kirjalauantai alkavat myös toimia, muistakaa kuitenkin turvavälit, käsihygienia ja maskisuositukset.  Laulukerho on valitettavasti toistaiseksi tauolla.

Aurorankatu on liian pieni tila jäseniltojamme varten, siksi niitä ei toistaiseksi ole, mutta järjestämmejäseniltojen sijaan muita mielenkiintoisia tapahtumia, joihin voitte osallistua turvallisesti.

Ensimmäisenä jäseniltojen ”korvikkeena” tarjoamme tutustumisretken Kansalaistorin ympäristöön Hki-opas Tuula Pohjalaisen kanssa. Kävelyosuudeltaan lyhyt noin tunnin pituinen kierros alkaa Hakasalmen huvilan edestä ke 7.10.2020 klo 13.00.  kierroksen jälkeen menemme yhdessä kahville Musiikkitaloon.

Kevään vuosikokous peruuntui, siksi järjestämme 4.11. klo 13.00 yhdistetyn kevät- ja syyskokouksenHotel Arthurissa Vuorikadulla. Kokouksen alussa FT Reetta Hänninen pitää kevään jäseniltaan suunnitellun esitelmän ”Maissi Erkko – vaikuttava nainen”.  Kuulemme Erkon elämänvaiheista ja hänen toiminnastaan erilaisissa järjestöissä. Maissi Erkko oli Suomalaisen Naisliiton ensimmäinen puheenjohtaja v. 1907-1908.

 

Tämän viestin liitteenä on Tapahtumakalenteri, jonka kopioin osoitteesta www.naisliittohelsinki.fi, joten erillistä Minikalenteria ei enää laadita.  Sivuillamme oleva kalenteri on aina uusin, siinä olevat lyöntivirheet korjataan nopeasti ja mahdolliset muutokset tai peruutukset näkyvät Tapahtumakalenterissa heti, kun niistä on ilmoitettu päivittäjälle.

Kaikki ilmoittautumista vaativat tapahtumat edellyttävät www-sivujemme Tapahtumakalenterin käyttöä.  Suurin osa jäsenistämme on kertonut, että ilmoittautuminen on tosi helppoa, muutama on kuitenkin ollut toista mieltä.  Siksi lisäsin Tapahtumakalenteriin lokakuun 10. päivän kohdalle  Ilmoittautumisharjoituksen Pörriäinen-nimiseen abstraktiseen oopperaan.

Voitte kaikessa rauhassa harjoitella ilmoittautumista  Pörriäisoopperaan, jonka hinta on 0 euroa. Täyttäkää Pörriäisen ilmoittautumiskaavakkeen kaikki kohdat oikeilla tiedoilla, jolloin sähköpostiinne tulee vahvistusilmoitus sekä0 euron lasku. Seuraavaksi voitte harjoitella ystävän ilmoittamista ja päättää haluatteko laskun omaan sähköpostiinne vai ystävän postiin.  OlemattomassaPörriäisoopperassa on tällä hetkellä 97 paikkaa vapaana. 

Kun osaatte ilmoittautua Helsingin yhdistyksen Tapahtumakalenterin kautta,  huomaatte vaikkapa lääkärin ja muiden vastaanottoaikojen selaamisen ja varaamisen tai kulttuuritapahtumien lippujen ostamisen, aikataulujen tutkimisen ym. muuttuvan aiempaa helpommaksi.

Sähköpostiinne tulleen Ilmari-ohjelman lähettämän laskun voi maksaa myös virtuaaliviivakoodia käyttäen, sitäkin näppärää vaihtoehtoa voi harjoitella Pörriäisoopperan 0 euron suuruisen laskun tiedoilla.

Oikein mukavaa syksyä teille kaikille!

Merja Talkamo
Puheenjohtaja


 
  • Datatukee - koska sitä tulee?
    Digitukiräppi
    - klikkaa kuvaa

  • Oi niitä aikoja - kun naiset murtavat lasikattoja on Naisliiton 115-vuotisjuhlavuoden julkaisu. Kirja sisältää 28 naisen kiinnostavan työelämäkerran eri ammattialoilta.

  • Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.