Tutustuimme Kansalaistorin ympäristöön Hki-oppaan johdolla 7.10. klo 13.00

Helsingin yhdistys tutustui Kansalaistorin ympäristöön erittäin ammattitaitoisen Hki -oppaan
Tuula Pohjalaisen johdolla. Tunnin mittainen kävelykierros alkoi Hakasalmen/Karamzininhuvilan edustalta, jossa Tuula Pohjalainen kertoi Helsingin hyväntekijän  Aurora Karamzinin elämänvaiheista.


Seuraavaksi pysähdyimme ihmettelemään puistoalueella olevaa metallilevyistä tehtyä puuta, johon liittyvän tarinan unohdin. Kuulimme myös monista ratkaisuista, esim kanavista, joita ainakin tällä hetkellä avaralle alueelle on vuosien varrella suunniteltu.

Oodin lipan alla muisteltiin Suomen kirjastojen äitiä Helle Kannilaa, jonka teosten lahjoitus on osa Aurorankadun kirjastoa ja kuulimme, että Oodia johtaa nainen.

Pohjalainen kertoi Ludviginkadulta tuodun kellon alla Sanomatalon aulassa Maissi Erkosta, vaikuttavasta naisesta lehtiyhtiön ja -perheen takana, joka ei jättäytynyt puolisonsa varjoon.

Sanomatalon vieressä oleva Tekla Hultinin aukio oli tietenkin tiedossamme, koska Naisliitto oli ollut vaikuttamassa ensimmäisen puheenjohtajansa, toimittajan, kansanedustajan, ensimmäisen naispuolisen filosofian tohtorin ja lasikattojen rikkojan saamaan kunnianosoitukseen.

Mielenkiintoisen kävelykierroksen jälkeen pysähdyimme katsomaan Kiasmassa olevaa huomaamatonta solaa, jonka lävitse ei enää lokakuussa virrannut vettä ja jatkoimme matkaa Musiikkitalon kahvilaan, jonka katto on koronaa ajatellen korkealla ja ilmatilaa on paljon. Teksti - Merja Talkamo, kuva Riitta Sivenius


 
  • Pienoiselämäkertojen kirjoittaminen jatkuu ja kaikki julkaisut tallennetaan SKS:n arkistoon.

  • Kuin satakielten laulu on Naisliiton Helsingin Osaston 100-vuotisjuhlakirja, jonka nimi saa lukijan vilkaisemaan teoksen sisältöä ja kiinnostumaan naisliikkeen historiasta ikään kuin vahingossa.

  • Kiitos tämän antologian ilmestymisestä kuuluu koululaisille, jotka innostuivat kirjoittamaan sukunsa naisista.